bouwerskontakt

vereniging voor bouw en onderzoek van muziekinstrumenten

service instrumentenbouw

introductiedag cursus blokfluitbouw

Cursus blokfluitbouw en werkdag voor oud-cursisten

Dit najaar wordt weer een cursus blokfluitbouw gestart. Cursusleider is Jan Bouterse, opgave is nog mogelijk, via de website van Huismuziek.
Op zaterdag 23 september is de eerste bijeenkomst, in de werkplaats van het Bouwerskontakt in Ede (vanaf 10.00 uur). Op deze dag zal vooral worden gekeken naar machines en gereedschappen, meetapparatuur en natuurlijk naar de instrumenten zelf die op de cursus kunnen worden gebouwd.
Nieuw is de mogelijkheid om te werken aan een alt in g naar Ganassi, naar instrumentendelen die ter beschikking zijn gesteld door een fluitenbouwer die gestopt is met zijn werkzaamheden.
Omdat de introductiedag op 23 september niet eerder is aangekondigd, kan het zijn dat niet alle nieuwe cursisten dan kunnen komen. Voor hen is er gelegenheid een aparte afspraak te maken met de cursusleider (Jan Bouterse), bij hem thuis in Alphen aan den Rijn op of donderdag 5 oktober in de werkplaats in Ede.
Verdere cursusdagen: zaterdag 4 november (parallel aan de contactdag van de bouwgroep houtblazers) en op 9 december, beide in Ede. Overige cursusdagen in overleg bij de cursusleider thuis.

downloads

Eenvoudige muziekinstrumenten

Wim Krijger, lid van de bouwgroep orgels, heeft voor deze website een boekje ter beschikking gesteld dat handelt over het maken van eenvoudige muziekinstrumenten. Deze kunnen samen met jonge kinderen worden gespeeld. Voor het bouwen ervan is enige handvaardigheid gewenst. De titel van het boekje:
Klank uit hout en metaal, zelfbouwmuziekinstrumenten voor het musiceren met kleine kinderen.

Miniorgel

Eveneens van Wim Krijger is een pdf-bestand met bouwinstructies voor het maken van een miniorgel. De afbeeldingen daarbij bevinden zich na de tekstpagina´s.

Eenvoudige sopraanblokfluit

Van Jan Bouterse is een Bouwbriefartikel met instructies voor de bouw van twee eenvoudige blokfluiten en een dwarsfluitje.

Dynamiek in de winddruk

Presentatie die Peter Hoogerheide op 11 nov. 2017 hield over de dynamiek in de winddruk van zijn huisorgel.

te koop

In deze rubriek kunnen leden van het Bouwerskontakt en Huismuziek gratis advertenties plaatsen. Deze blijven zes maanden lang op de site staan. Onderwerpen kunnen zijn:
- machines en gereedschappen
- materialen
- instrumenten
- boeken, tijdschriften, werktekeningen

hier komt de advertentie